Råsyltede solbær

Pludselig begyndte mine mere end 10 år gamle solbærbukse at give godt – det hjælper at beskære! Så bliver jeg nødt til at finde på andet end “bare” rødgrød.

Ingredienser:
2 del skyllede solbær uden de grønne stilke (f.eks. 4 dl)
1 del sukker
1 lille sylteglas per dl. bær

Solbærrene må gerne have den lille bruge “dut” på, bare stilkene er nippet af. De kommes i en høj skål med sukkeret og blendes med stavblender til en cremet konsistens. Det tager ikke længe – 1-2 minutter. En almindelig blender kan også bruges – det er bare ikke så “vådt”, så den kan have svært ved at få fat på bærrerne, så skal hjælpes lidt i gang.

Sylteglas(ene) skylles med kogende vand: Hæld en smule kogende vand i, luk låget og hvirvl vandet godt rundt. Det kan godt sprutte lidt, så gør det over vasken og pas på hvor dine fingre er.

Solbær-mosen hældes på sylteglas, som lukkes og sættes på køl et døgn. Derefter stilles glassene i fryseren til de skal bruges – da der ikke er konserveringsmiddel i, kan de ikke holde længe uden for frost. Tag et glas ud til osten, til en uge med en lille skefuld sødt på ymeren eller til nakkekotelletter eller frikadeller. Det tager nok et døgns tid at tø op. Utrolig anvendeligt.

Sådan her ser glassene ud lige efter at de er fyldt…

… og sådan her ser de ud efter et døgn i køleskab: