Nemt og lækkert.
Ingredienser:
25 g gær
2 dl lunkent vand
2 spsk olie
½ tsk salt
5 dl hvedemel (gerne pizzamel)
Fyld:
Olivenolie
1 dåse pizzasauce (efter eget valg – kan også laves fra bunden, om man vil)
evt. 1 pakke skinke i strimler
200 g revet mozzarella (eller anden pizza-topping)
1 tsk oregano
Gæren røres ud i det lunkne vand, olie og salt tilsættes og så æltes melet i lidt ad gangen. Dejen stilles varmt med et fugtigt klæde over i mindst 1 time. På et meldrysset bord, rulles dejen ud til en firkant, ca. på størrelse med en bageplade. Det kan godt tage lidt tid, men det kan lade sig gøre.
Dejen pensles let med olivenolie og pizzasaucen fordeles på hele firkanten. Skinken fordeles og ost og krydderi drysses over. Derefter rulles dejen forsigtigt, men fast, sammen fra den lange side. Rul den så tæt som du kan. Så skæres “rullen” ud i stykker på ca. 1½-2 cm, og disse lægges en og en på et bagepapir på en bageplade. Det kan godt grise lidt, så hold godt sammen på “sneglen”, mens den føres over på bagepladen.
Så skal sneglene efterhæve i 15 minutter, mens ovnen varmer til 200 grader. Så sættes bagepladen i ovnen, og pizzasneglene bages i 15 minutter eller til de ser godt ud.
De kan spises varme, men er bedst lune eller kolde – lækre er de.
Færdig pizzadej kan også bruges – vær sikker på at den er firkantet og ikke rund, start dér hvor dejen pensles og spring evt. efterhævningen over.