Svensk pølseret

En herlig ret. Når Rasmus og jeg er alene hjemme, så laver vi denne ret og spiser det hele med dejlig øl til. Måske det er min livret? Denne her er inspireret af en opskrift fra RetNemt.
Jeg skriver den som jeg laver den.

Ingredienser:
750 g kartofler
2 løg
500 g pølser (f.eks. chorizo-pølser eller alm wiener- eller grillpølser)
2 spsk paprika (mindre, hvis den er stærk)
1 dåse tomatpuré
2 spsk tomatketchup (eller bare en ordentlig slat)
3 dl mælk (f.eks. havremælk)
Purløg
smør
salt og peber

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på ca ½ cm. Store skiver halveres. De koges i letsaltet vand i 10 minutter, hvorefter vandet hældes fra og de køler af.

Imens hakkes løgene og pølserne skæres i skrå skiver (det er MEGET VIGTIGT at skiverne er skrå). De hakkede løg svitses i smør i en sauterpande og pølserne svitses med. Paprika drysses over og steger lidt med, hvorefter der skrues lidt ned for varmen. Når pølserne er godt stegt af, så blandes tomatpuré og ketchup i, der steges i et ½-1 minut og 2 dl mælk tilsættes sammen med salt og peber.

De afkølede kartofler vendes forsigtigt med pølseblandingen, og retten varmes i ca 5 minutter til. Så tilsættes 1 dl mælk til, retten varmes 1 minut, og derefter klippes purløg over retten og vendes rundt i den.

Servér med mørkt øl. Eller bare øl.