En super og fyldig suppe. Opskriften kan ganges op så mange gange det skal være.
Ingredienser (4 personer):
2 gulerødder
1 pastinak
1 stængel blegselleri
2 porrer
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 bundt timian (bundet sammen med kødsnor)
7½ dl hønsebouillon
1 dåse tomatpuré
50 g suppehorn (små pastahorn)
olivenolie
salt og peber
Mængden af grøntsager er kun vejledende – man kan tage mere eller mindre som det nu passer.
Gulerødder og pastinak skrælles og skæres i små tern. Blegselleri og porrer skæres i tynde skiver og rødløg og hvidløg hakkes fint. Olivenolie varmes op i en gryde og rødløg steges godt af, men må ikke branke. Hvidløg hældes ved og steges med 1 minut og så lægges resten af grøntsagerne ved og steges med i 5 minutter. Kom tomatpuré i, steg i endnu 1 minut og tilsæt så bouillon og timian-bundtet og salt og peber, og lad suppen koge 15 minutter. Tilsæt så suppehornene og kog videre i fem minutter (eller indtil suppehornene er al dente).
Servér med brød og evt. parmasan.
Tips:
En rest kan blendes og bruges som sovs til en gang frisk pasta. Smager fantastisk.