Syltede hyben

Min bedstemor lavede syltede hyben hver sommer med hyben fra sommerhuset. Der er ikke noget bedre at servere til ost, og de hjemmelavede er langt bedre en det syltetøj man kan købe. Det her er hendes opskrift.

Ingredienser:
350 g hyben plukket ved stranden
eddikevand
“3/4 pund sukker per pund hyben” (så med 350 g hyben er det 260 g sukker)

De friske hyben halveres, den grønne top fjernes og kløpulveres skrabes også ud. Brug handsker!

De koges i 1/3 eddike og 2/3 vand indtil de er møre. De skal være dækkede, og der må gerne være rigeligt væde. Så tilsættes sukkeret, og der koges i 5-10 minutter, ikke længere.

Hyben og sukkerlage hældes på glas – der skal så meget væde i at hybene flyder.

Opbevares koldt, og spises med stor fornøjelse til ost.

Tips:
Jeg mener at glassene skal skylles med Atamon først, men nu er vi helt ovre i husholdning fra de rigtigt gamle dage, så selv jeg er ikke sikker 🙂

DSC_0109