Pastinak- og pærefad med parmasan

Vores traditionelle påskefad. Påskemad er bedst når det starter med P!

Ingredienser ( 4 personer):
4 pastinakker
4 pærer
olivenolie
tørret timian
salt og peber
parmasan (eller lign.)
evt. romainesalat og evt. pinjekerner

Pastinakker renses og skæres i grove stykker på langs. Stykkerne vendes med olivenolie, timian, salt og peber og fordeles på et bagepapir på en bageplade og sættes i en 175 grader varm ovn.

Pærene skrælles og renses og skæres i både – otte både per pære. Bådene vendes med olivenolie, timian salt og peber.

Når pastinakkerne har fået 15 minutter, tages bagepladen ud og pærene vendes rundt i pastinakkerne. Bagepladen sættes i ovnen igen i 15 minutter til, til både pærer og pastinakker er gyldne. Pastinakkerne skal være sprøde og pærerne lidt bløde.

Så tages bagepladen ud, og pære/pastinak-blandingen hældes over i en serveringsfad, og parmasan høvles hen over. Serveres varm eller lunken. Kan også med fordel vendes med groftskåret romainesalat (som desværre ikke starter med p) og evt. også ristede pinjekerner (!) – men kun hvis der også er salat i.

Det er rigtigt godt til kraftige kødretter, så som påskelam (der også starter med p!).