Syltede asier

Første forsøg ud i syltede asier fandt sted i år. Jeg så i Frøken Jensen, talte med mor, fik 8 flotte asier fra Moster og så gjorde jeg sådan her:

Ingredienser:
8 asier
1-2 liter saltlage (100 g salt pr. liter vand)
1-2 brev syltekrydderier (Melatin)
10-12 laurbærblade
8-10 dildkroner (de KAN fås i butikkerne – jeg fik mine af moster)
1-2 liter eddike lage (½ kg sukker pr. liter eddike)
4-6 skrællede skalotteløg
Atamon konserveringsvæske

Asierne skrælles grundigt og halveres på langs. Enderne skæres af og kernerne i midten skrabes ud med en teske. De halve asier lægges tæt sammen og en saltlage hældes over så asierne er helt dækkede – måske skal der lægges noget pres på. De står koldt i ca. 24 timer.

Så skal der syltes. Eddikelagen koges op og imens laves glassene. Et sylteglas skoldes med kogende vand (pas på, det kan godt “sprutte” lidt) og der lægges lidt blandet syltekrydderi i bunden af glasset (1-2 spsk i små glas, 2-3 spsk i store glas – 4 chillier i et lille, 8 i et stort). En halv asie skylles og tørres (med et viskestykke) og skæres i passende skiver, som lægges i lagvist i glasset. Læg 1-2 dildkroner, 1-2 skalotteløg og 2-3 laurbærblade med undervejs. Mas det godt sammen. Den kogende eddikelage hældes over – til kanten – og glasset lukkes. Dette gentages med så mange glas man nu har. Otte pæne asier giver 5-6 små glas eller 2-3 høje.

Efter to dage hældes eddiken ud af glassene, koges op i en gryde, blandes med Atamon (følg ca. anvisningerne på pakken) og hældes skoldkogende tilbage over asierne. Glassene lukkes igen og står mindst 1 måned før brug.

IMG_2073