Mousaka

Næsten som min mor lavede den:

Ingredienser ( 4 personer):
2-3 auberginer
½-1 dl olivenolie
100 g hvedemel
3 æg
½ l yoghurt natural
revet muskatnød

Kødsovs:
2 løg
3 fed hvidløg
500 g hakket oksekød
1 dåse tomatpuré
1 spsk sukker
2 tsk frisk rosmarin
1½ dl vand eller rødvin (eller en blanding)
salt og peber

Ovnen tændes på 225 grader og opvarmer mens auberginerne laves. De skæres i ca 1 cm tykke, runde skiver (på den korte led). Hver skive pensles med olivenolie, vendes i mel (som er hældt ud i en tallerken som til panering) og lægges på et bagepapir på en bageplade. De tre auberginer passer ca. til én bageplade, og når bagepladen er fyldt, sættes den i ovnen i ca. 15 minutter. De skal se nydeligt lysebrune ud. Så tages de ud, mens ovnen ned til 200 grader.

Efter auberginerne er sat i ovnen, laves kødsovsen. Løg og hvidløg hakkes og brunes i olivenolie. Kødet tilsættes og brunes. Tomatpuré hældes ved og steges med i 2-3 minutter. Så tilsættes rødvin/vand, rosmarin, sukker, salt og peber, og sovsen simrer under løg i ca. 15 minutter.

Når kødsovsen er færdig, samles mousaka’en i et smurt, ovnfast fad. Nederst lægges et lag auberginer, så hældes kødsovsen over og resten af auberginerne lægges ovenpå, gerne overlappende. Hvis du har mange auberginer, kan du også lægge et lag i midten.

Yoghurt, æg, lidt revet muskatnød, salt og peber røres sammen og hældes ud over det hele. Retten sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 minutter eller til gyldenbrun. Måske skal der skrues op til 200 grader.

Servér gerne med en grøn salat eller en tomatsalat med feta.