Klassisk lækkerbidsken til jul – kræver ordentlig gear til at lave toppen (som vi lærte på den hårde måde)
Ingredienser:
1/4 liter piskefløde (så frisk som mulig)
200 g blød nougat
25-30 små konfektforme (papir eller metal)
Fløden bringes i kog i en lille, god gryde under konstant overvågning. Imens skæres nougaten i mindre stykker og når fløden koger, tilsættes nougaten og der røres til den er helt opløst. Hæld blandingen over i en passende røreskål og sæt den i køleskabet i mindst fire timer.
Pisk nougatblandingen med en elpisker i ca. 10 sekunder lige fra køleskabet og sprøjt den straks ud i formene med forhåndenværende, dertil indrettet værktøj. Det er vigtigt at udsprøjtningstuden er stjerneformet – så bliver toppene pænest. Der bliver nok lidt spild … men så må man finde en slikmund til at ordne det…
I den oprindelige opskrift (fra Karolines Køkken) står der at man kan tilsætte mørk rom eller romessens, men det har vi aldrig gjort.
De kan vel holde sig en 14 dage i køleskab … hvis der ikke er for mange mus i dem 😉