Porretærte

Nemt og overraskende lækkert. Man kan også selv lave tærtedejen (det er faktisk meget let), men det er lang tid siden jeg selv har gjort det, så har ikke en opskrift handy. Denne bruger en købt tærtedej, men tærten tilberedes på samme måde.

Ingredienser:
en rulle færdiglavet tærtedej
tre porrer
1 pk bacontern (eller skinketern) – kan også undlades
4 æg
5 dl hytteost
karry
salt og peber
olie eller smør til stegning
evt. friskrevet muskatnød
evt. mozzarella til at drysse over

Ovnen tændes på 180 grader. Porrerne skæres i skiver og de steges i smør eller olie sammen med 1-2 spsk karry indtil de er begyndt at blive lidt gyldenbrune, hvorefter panden tages af blusset. Samtidig steges baconen lækker sprød i en anden pande. Har man kun én pande, så steges bacon først og lægges derefter til side, mens porrerne steges. Imens blandes æg, hytteost, salt, peber og evt. muskatnød godt og de færdige porrer + bacon blandes forsigtigt i.

En tærteform smøres og dejen lægges i – den skal gå op i kanten, men skæres til, hvis der hænger for meget ud over. På nogen deje står der, at de skal forbages 8-10 minutter, og så gør du bare det. Ægge/porre-blandingen hældes i formen med dejen, og hvis man vil, kan lidt mozzarella drysses over. Hele molevitten sættes i ovnen og bages i 30-40 minutter ved 180 grader.

Bruges skinketern i stedet for bacon, så blandes de bare direkte i æggeblandingen sammen med porrerne.