Courgette-pasta

Jeg så opskriften i fjernsynet – det er en af Jamie Oliver’s “Five Ingredients”. Jeg lavede den sådan her:

Ingredienser:
500 g tørret pasta (helst linguine – smalle bånd)
4 courgetter (gerne både grønne og gule)
2 citroner (ikke overfladebehandlede, gerne økologiske)
et bundt mynte
en lille blok parmasan efter smag

En gryde med vand sættes over og når vandet koger, tilsættes salt og pastaen koges som angivet på pakken.

Imens skæres courgetterne i ganske tynde strimler – gå efter tændstikstørrelse (eller lidt tykkere, bevares) – evt. på juliennejern (jeg har ikke sådan et, så jeg skærer forsigtigt med kniven). Strimlerne skal ikke skæres over – meningen er at de skal ligne pastaen. Strimlerne steges i 4-5 minutter i olivenolie under omrøring, mens mynten skæres i små stykker/strimler og derefter tilsættes mynten til courgetten. Citronskallen rives fint.

Når pastaen er al dente/nok, så løftes den over i courgetteblandingen – der skal noget af kogevandet med – bare sjask og hæld evt. lidt mere over til sidst. Vend pastaen rundt i courgetterne og tilsæt revet citronskal. Pres saften fra citronerne ud i pasta/courgette-blandingen (pas på kernene). Rør det hele pænt rundt, tag det af varmen og så røres parmasan i med salt og peber.

Spises med det samme – kan også bruges som tilbehør til grill-mad, frikadeller eller hvad man nu lige har af kød.