Okonomiyaki med forårsløg, syltede radiser og hoisinsauce

I 2019 var vi i Japan – hold da op noget god mad man får! En af mine favoritter var okonomiyaki – en form for grøntsagsrig pandekage som man steger på en varm stegeplade, evt. direkte foran gæsterne på restaurantens bord. Dette er en variation over dette – vi kan ikke lave det med sådan en stegeplade! Opskriften er oprindeligt fra Årstiderne, men jeg har fiflet lidt med det, for hvor finder man ræddiker og calcots?

Denne opskrift er til to personer – den kan godt ganges op, men til mere end fire personer skal man nok stege på to pander.

Ingredienser
4 æg
et (lille) bundt radiser
½ spidskål
et (lille) bundt forårsløg – 2-3 store flotte er nok, jo flottere, jo bedre!
3-4 spsk hoisinsauce
1 fed hvidløg (presset)
2 spsk sukker
2 dl hvedemel
eddike
olie, gerne sesamolie
salt

Først røres en okonomiyaki-dej af 4 æg, 1 dl vand, 2 dl hvedemel og en tsk salt. Dejen skal være rimelig tyk, så tilsæt mere hvedemel om nødvendigt. Lad dejen stå og hvile i mindst 10 minutter.

Bland 1 dl (almindelig) eddike, ½ dl vand og 2 spsk sukker i en gryde og bring det i kog. Skær top og bund af radiserne og skær i meget tynde skiver, f.eks. på en foodprocessor. Når lagen koger, tages den af blusset og radise-skiverne lægges i og det trækker til spisetid.

Skær de grønne toppe af forårsløgene og snit dem i tynde skiver, f.eks. på foodprocessoren. Halvér de hvide dele af forårsløget på langs og skær dem i tynde skiver. Snit spidskålet fint (ligesom til coleslaw), f.eks. på en foodprocessor.

Rør okonomiyaki-dejen op igen og rør det snittede spidskål og det hvide af forårsløget i dejen. Varm rigeligt olie op på en stor pande. Øs 3-4 skefulde dej på panden og steg de små pandekager gyldne og sprøde. Ca. 3-4 minutter på hver side. Læg de færdige okonomiyakier i et fad og steg resten færdige på panden (tilsæt evt. mere olie).

Imens okonomiyakierne steger, røres en dressing af 3-4 spsk hoisinsauce, 1 fed presset hvidløg, 2 spsk eddike (riseddike, hvis du har, ellers bare alm. eddike) og 2-3 spsk olie.

Når okonomiyakier er færdige, toppes de med afdryppede syltede radiser og det snittede grønne forårsløg. Dryp hoisin-dressingen over det hele og servér straks. Du er velkommen til at lægge radiser, løg og lidt dressing indimellem lagene af okonomiyakier.