Birkes-kage

Ja, det lyder underligt, men det er en rigtig dejlig kage og en klar familiefavorit! Det er en engelsk opskrift, men her kommer den på dansk og som jeg laver den:

Ingredienser:
110 g blå birkes (det er mange! Køb en stor pose i en helsebutik eller sådan noget)
2,25 dl mælk
225 g blødt smør
225 g lys rørsukker
3 æg, delt i blommer og hvider
225 g hvedemel
1,25 tsk bagepulver

Bland birkes og mælk i en lille gryde og bring det i kog. Når det koger, tages gryden af varmen og det skal stå og trække i 25 minutter. Det er lidt noget nis med det birkes – det er svært at røre rundt i og sætter sig på skeen, så vær lidt omhyggelig.

Mens det trækker, så røres det bløde smør med sukkeret til det er så let og luftigt som muligt. Måske 5 minutter, måske 10 minutter. Så tilsættes æggeblommerne én af gangen og piskes grundigt ind i massen. Når alle æggeblommer er tilsat, så blandes mel og bagepulver i en separat skål og denne blanding foldes ind i dejen med en dejskraber indtil det er godt fordelt.

Ved siden af piskes æggehviderne helt stive og ovnen tændes på 180 grader.

Når de 25 minutter er gået, så piskes birkes/mælk-blandingen i dejen. Sørg for at få det hele med. Det er sikkert blevet klumpet og det ser ud af virkelig meget birkes, men det er som det skal være. Derefter vendes æggehviderne forsigtigt i dejen og dejen hældes ud in rund, smurt springform (ca. 20 cm i diameter). Kagen bages i en time ved 180 eller indtil der ikke hænger dej ved når man stikker en nål i.

Birkesene KAN falde lidt mod bunden under bagningen og næste gang jeg bager den, har jeg tænkt mig at vende forsigtigt rundt i dejen efter ca. 15 minutter i ovnen.

Når den er færdig, skal den lige stå og køle af i formen i 10 minutter, og så kan den spisis. Man KAN spise flødeskum til, men normalt tager vi den bare som den er!