Amerikansk gulerodskage

Så lækker og lige som den skal være:

Ingredienser til kagen:
300 g puddersukker (brun farin)
2 dl majsolie (eller rapsolie)
4 æg
275 g hvedemel
1 tsk vaniliesukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk natron
2 tsk kanel
375 g fintrevne gulerødder
35 g grofthakkede valnødder

Ingredienser til cremen:
200 g flødeost (allerhelst en klassisk Philadelphia)
125 g blødt smør
250 g flormelis
2 tsk vaniliesukker

Tænd ovnen på 185 grader. Rør farin sammen med olien – pisk æggende i et af gangen og bliv ved med at piske til blandingen bliver lys og cremet.

Bland melet med vaniliesukker, bagepulver, salt, natron og kanel og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og vend derefter de hakkede gulerødderne og valnødder i.

Læg et stort stykke bagepapir i en alm. bradepande (20×30) og hæld dejen i. Den skal bages ved de 185 grader i 1-1,25 timer. Prøv at stikke i den efter én time og se om der hænger dej ved. Den må gerne være fugtig.

Mens kagen køler af, røres alle ingredienserne til cremen sammen til en blød masse. Den afkølede kage flækkes og lægges sammen med cremen. Er der creme til overs, kan det også kommes på toppen, evt. sammen med nogen halve valnødder. Man kan også lave dobbelt creme og rigtigt smovse, men det bliver altså lidt voldsomt 😀