En af de bedste fra Årstiderne. Vi lavede den sådan her:
Ingredienser:
4 store gulerødder
3 fed hvidløg
1 squash
1 pose hel, hvid sorghum
2 små rødløg eller roséløg
1 granatæble
1 bundt dild
lidt eddike, f.eks. æblecidereddike
Creme fraiche
Tænd ovnen på 225 grader og sæt vand over til sorghum i elkedel. Gulerødderne skæres i tykke skiver på skrå og blandes med de pressede hvidløgsfed og lidt salt, og squashen skæres i små tern (1-1,5 cm på hver led). Gulerødder og squash lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og der dryppes godt med olie og krydres med salt. Bagepladen sættes i ovnen i 20 minutter.
Imens koges sorghum (1 del sorghum til 2 dele vand) i en gryde uden salt i ca. 18 minutter. Evt. overskydende vand hældes fra.
Løgene hakkes fint, kernerne fra granatæblen tages ud og dilden hakkes fint. Disse ting blandes i en salatskål og sorghum og de bagte grøntsager vendes i når de er færdige. Der smages til med salt og 2 spsk eddike.
Stil creme fraiche på bordet, som salaten kan dryppes med. God appetit – det smager fantastisk!