En lækker ret fra Hello Fresh. Pangrattato’en sætter prikken over i’et, og kan sagtens laves uden ost. Vi laver den såden her:
Ingredienser (2 personer):
Tomatsovs:
1 squash
1 rød peberfrugt
1 rødløg
2 fed hvidløg
200 g tomat passata
en smule grøntsagsbouillon
frisk basilikum
tørret tagliatelle (250 g)
Pangrattato:
30 g rasp (evt. panko-rasp)
1-2 tsk revet citronskræl
1 presset fed hvidløg
evt. 30 g revet parmasan
Ovnen tændes på 200-225 grader og mens den varmer, gøres grøntsagerne klar: Squash skæres i halve, tynde skiver og peberfrugten skæres i strimler og rødløget i tynde både. Det hele blandes sammen i en pose eller en skål med olivenolie, salt og peber, fordeles på bagepapir på en bageplade og sættes i ovnen ca. 20 minutter.
Et hvidløgsfed presses og et hvidløgsfed skæres i tynde skiver eller hakkes fint. Citronskallen rives og basilikum hakkes.
Pangrattato’en laves. Lidt olivenolie opvarmes i en sauterpande og rasp og osten steges i 2-3 minutter eller indtil det er gyldent. Så tilsættes citronskallen og hvidløget og steger med i ca. 1 minut og så hældes det i en skål.
Tagliatellen koges efter anvisningerne – gerne i lidt god tid, for pastavandet skal bruges til tomatsovsen. Husk rigeligt salt i vandet og tag en dl pasta-vand skal tages fra og ikke hældes i vasken.
På sauterpanden opvarmes en smule olivenolie mere og det hakkede hvidløg steges i 20 sekunder og tomat passata hældes i. Så tilsættes pastavandet og grøntsagsbouillonen samt salt og peber og det simrer i ca. 5 minutter.
Når grøntsagerne i ovnen ser fine ud, så hældes de i tomatsovsen sammen med basilikum og derefter tilsættes pasta’en. Det hele hældes sammen og serveres med pangrattato’en. Velbekomme!