Tyk og lækker vintersuppe.
Ingredienser:
250 g champignoner
2 store pastinakker
2 skalotteløg
smør
2 tsk timian
2 tsk Dijon-sennep
friskkværnet peber
½ liter bouillon
1-2 dl fløde (f.eks. havrefløde)
Svampenen skæres i store stykker og pastinakkerne skrælles og skæres i stykker. Skalotteløgene hakkes fint.
Lidt smør smeltes og skalotteløgene steges uden at branke. Timian og peber tilsættes og steger med 1-2 minutter. Tilsæt det mest af bouillonen og pastinakstykkerne og lad dem koge i ca. 15 minutter.
Imens steges svampene af ved medium varme til vandet er gået af dem, og så tilsættes lidt smør og de steger i 5-10 minutter. Panden koges af med det sidste bouillion og det hele hældes ved pastinakkerne, når de har kogt 15 minutter. Dijon-sennep tilsættes og hele møllen blendes, enten med stavblender eller i en rigtig blender.
Den blende suppe hældes tilbage i gryden og varmes op med fløde. Der smages til med salt, peber og sennep.