Champignon- og pastinaksuppe

Tyk og lækker vintersuppe.

Ingredienser:
250 g champignoner
2 store pastinakker
2 skalotteløg
smør

2 tsk timian
2 tsk Dijon-sennep
friskkværnet peber

½ liter bouillon
1-2 dl fløde (f.eks. havrefløde)

Svampenen skæres i store stykker og pastinakkerne skrælles og skæres i stykker. Skalotteløgene hakkes fint.

Lidt smør smeltes og skalotteløgene steges uden at branke. Timian og peber tilsættes og steger med 1-2 minutter. Tilsæt det mest af bouillonen og pastinakstykkerne og lad dem koge i ca. 15 minutter.

Imens steges svampene af ved medium varme til vandet er gået af dem, og så tilsættes lidt smør og de steger i 5-10 minutter. Panden koges af med det sidste bouillion og det hele hældes ved pastinakkerne, når de har kogt 15 minutter. Dijon-sennep tilsættes og hele møllen blendes, enten med stavblender eller i en rigtig blender.

Den blende suppe hældes tilbage i gryden og varmes op med fløde. Der smages til med salt, peber og sennep.