Tarteletter med asparges og høns eller champignoner

En klassiker – jeg har sjældent lavet det, men er begyndt da det er en god vegansk ret på frokostbordet.

Ingredienser:
2 pk færdiglavede tartelletter (alm. eller luksus efter smag)
1 pk Hälsens Kök kylling (eller stegt/kogt kylling) i mindre, mundrette stykker
1 ds asparges (vandet skal også bruges)
2 spsk smør
3 spsk mel
400 ml havremælk (eller alm. mælk)
1 terning grøntsagsbouillion (eller tilsvarende mængde pulver)
evt. persille eller purløg til pynt

Vi starter som til en alm. sovs: Smelt smørret i en god gryde og tilsæt mel. Rør godt sammen og pas på det ikke brænder på. Hæld vandet fra dåse-aspargesene i og pisk til det er tykt og jævnt. Hæld mælken i lidt efter lidt indtil tykkelsen er god. Måske mere eller mindre end 400 ml, men det er deromkring. Tilsæt grøntsagsboullionen og rør rundt. Tilsæt asparges-snitterne og kyllingen og lad det simre til det er gennemvarmt. (eller stil det på køl og varm det før servering). Varm også tartelletterne og smag fyldet til med salt og peber. Server. Drys evt. med persille eller purløg.

Til påsken 2024 prøvede jeg med et andet fyld (inspireret af https://micadeli.dk/veganske-tarteletter/): I stedet for kyllingen tog jeg 200 g små champignoner skåret i kvarte og stegte dem sammen med et fintsnittet lille løg indtil de var flot stegte, ca. 10 minutter. Jeg skar et bundt grønne asparges i mundrette stykker og stegte dem med de sidste 2-3 minutter. Salt og peber og så tilsættes det sammen dem asparges-snitterne fra dåse. Jeg tilsatte også frosne grønne ærter og pyntede med ærteskud – det så således ud: