Pasta med proteinrig peberfrugt-sovs

Super-lækker pasta-ret med masser af protein.

Ingredienser:
350-400 g pasta (spaghetti eller lign er godt)
olivenolie eller rapsolie
1 grofthakket løg
2 fed fintsnittet hvidløg
1 tsk hvidløgspulver
400-500 g rød peberfrugt (evt. forstegte på glas, men det har jeg ikke prøvet)
½ dåse butter beans (evt. den hele, hvis du ikke ved hvad du vil bruge resten til)
½ tsk chili-flager
1 tsk oregano
100 ml grøntsagsbouillion
1 citron (saft og revet citronskal)
350 g silken tofu
evt. revet ost eller gær-flager som topping

Tænd ovnen på 225 grader.

Peberfrugten halveres og renses. Stykkerne lægges med ydersiden opad på en bageplade og pensles med olie og drysses med lidt salt. De skal bages i ovnen indtil de er begyndt at blive sorte her og der. Det tager ca. 20-25 minutter, men hold øje med dem. Alternativt kan man købe stegte peberfrugter i glas og bare bruge dem til at lave sovsen som beskrevet herunder, men det har jeg ikke prøvet. Når de er færdige skæres de i grove stykker.

Pastaen skal koges i saltet vand efter anvisningerne, så den er færdig ca. samtidig med sovsen. Gem ca. ½ dl af pastavandet.

Find en sauter-pande frem og varm et par spsk olie op og steg så løgene i 4-5 minutter til de er godt stegte. Tilsæt hvidløg og steg 1-2 minutter. Tilsæt peberfrugt, butter-beans, chili-flager, oregano og grøntsagsbouillon og lad det simre i 5 minutter.

Tilsæt ca. halvdelen af citronskal og citronsaft og så blend sovsen sammen med tofuen indtil den er glat. Hæld det tilbage i sauter-panden, tilsæt pasta og pastavand og smag til med citron, salt og masser af peber.

Servér straks og drys evt. med ost eller gærflager.