Græskarsalat med grønkål og feta

Endelig fandt jeg en skøn grønkålssalat som kan bruges f.eks. på julefrokostbordet. Den er fra Valdemarsro (https://www.valdemarsro.dk/graeskarsalat/). Salaten kan spise frisklavet (så græskarret er lunt) eller koldt (vent evt. med at anrette til den skal serveres). Jeg laver den sådan her:

Ingredienser:
1 hokkaido-græskar
150 g hakket grønkål
100 g salatost eller fetaost
1 citroner
½ dl saltede græskarkerner
½ dl tørrede tranebær
1 tsk chiliflager
1 spsk friskrevet ingefær
1 tsk dijon-sennep
1 tsk ahornsirup
1-2 spsk finthakket frisk timian
olivenolie

Tænd ovnen på 175 g. Riv citronen og pres saften ud af den. Skræl græskarret og skær det i mundrette tern. Det tager lang tid og er ret bøvlet. Kernerne og indmad kasseres. Græskar-ternene vendes i olivenolie og pænt over halvdelen af den revne citronskal, timian, salt og peber. Bag dem i forvarmet ovn i ca. 25 minutter.

Græskar-kernerne vendes i olivenolie, chiliflager og resten af den revne citronskal. Tilsæt tranebærrene.

En vinaigrettedressing røres sammen af 1 spsk olivenolie, ahornsirup, citronsaft, ingefær, sennep, salt og peber. Grønkålen vendes i dressingen og anrettes sammen med græskartern, græskar-kerner/tranebær og smuldret salat-ost. Kværn frisk peber over salaten.