Grillede kartofler med hvidløg

Selvom kogte, nye kartofler er så fantastiske til grill-mad eller til al sommermad for så vidt, så er det nogen gange godt med variation. Her er en opskrift til at grille dem i stedet.

Ingredienser:
750 g mindre kartofler, gerne nye
4 fed hvidløg
en lille håndfuld plukket frisk timian (evt. tørret)
1/2 dl hakket persille
100 g smør
salt og peber

Kog kartoflerne i saltet vand i ca. 10-15 min – de skal ikke være FOR kogte, evt. med lidt løvstikke eller dild i vandet. Hæld vandet fra og lad dem dampe af. Hvidøg presses og lægges i en mindre alubakke sammen med olie timian og persille. Bland det godt og vend så kartoflerne i det, så de er helt dækkede (hvis kartoflerne er FOR kogte, så bliver de nok lidt møffede her – det er ikke verdens undergang). Dette kan gøres i god tid inden de skal spises.

Man kan også bruge andre krydderurter som salvie og rosmarin, men f.eks. basilikum, dild og purløg, som også er gode til kartofler, er ikke gode til gril – kan måske vendes i til sidst, hvis man vil?

Når man er ved at være klar til at spise, så skæres smørret i tynde skiver og lægges ovenpå kartoflerne og bakken grilles, gerne ved indirekte varme, i ca. 20 min. Vend det lidt rundt undervejs.

Værsgo’!