Alle de lækre ting i en dejlig comfort food ret! Mums.
Ingredienser:
750 g kartofler til mos (evt. bagekartofler)
1 dåse butter beans/limabønner
1 aubergine
1 rødløg
2 fed hvidløg
250 g små, smagfulde tomater
et par timian-kviste (evt. tørret)
et bundt bredbladet persille
en håndfuld mandler
1 spsk grøntsagsboullion
en tsk balsamico-eddike
Tænd ovnen på 220 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde med koldt, usaltet vand. Skræl hvidlægsfed og læg med med kartoflerne. Kog mandlerne i en smule vand i ca. et minut, hæld vandet fra, smut mandlerne og hak dem groft. Hak persillen fint.
Skær auberginerne i skiver eller stænger og pensl dem med olie og drys med salt og peber. Evt. ryst dem evt. i en pose med olie, salt og peber og fordel dem på bagepladen. Steg dem i ovnen ca. 20-25 min – hold øje med at de ikke får for meget (skru evt. lidt ned hvis resten ikke er færdigt).
Tænd for kartoflerne – de skal koge i ca. 20 minutter.
Skær rødløget i tynde, halve skiver og halvér tomaterne. Steg løgene med lidt salt i 2-3 min. Tilsæt tomater, grøntsagsbouillon og timian og lad det simre i 4-5 min. Tilsæt balsamico-eddike og peber og lad det simre indtil resten er færdigt.
Når der er ca. 10 min tilbage til kartoflerne er færdige, så hældes vandet fra bønnerne og de hældes ned til kartoflerne og koges med de sidste 10 minutter. Når kartoflerne er færdige, så hældes vandet fra og indholdet moses med lidt citronsaft og en smule mælk + salt og peber.
Servér mos med tomatsovs og auberginer og drys mandler og persille ovenpå.