Auberginefad

Jeg elsker auberginer og har længe ledt efter en opskrift, der var ligeså god som den Melanzane parmigiana som vi fik dengang i Rom på Cantina Lucifero. Og det lykkedes i Kristi Himmelfart 2016, da min yngste og jeg levede af en fra Miras Madblog i et par dage. Den er helt klart fyldig nok til at være en hovedret, men kan også bruges som tilbehør

Jeg skriver den som jeg laver den:

Ingredienser ( 4 personer):
3 flotte auberginer
½-1 dl olivenolie
100 g hvedemel
100 g friskrevet grana padano/parmesan/
1 frisk mozzarella (hvid)
2 spsk rasp

Tomatsovs:
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 dl tomat passata (purede tomater, IKKE tomatpuré)
3 dåser hakkede tomater
1 spsk sukker
1 tsk oregano
salt og peber

Ovnen tændes på 225 grader og opvarmer mens tomatsovsen laves:
Løget hakkes og steges ved middelvarme i olivenolie i 3-4 minutter. Hvidløgsfeddene hakkes og tilsættes og steger med i et minut – de må ikke brune. Så hældes de 2 dl tomat passata og de 3 dåser hakkede tomater i sammen med sukker, oregano og 4-5 kværn peber. Sovsen småsimrer ved lav varme i mindst 40 minutter uden låg og smages så til med salt.

Auberginerne skæres i ca 1 cm tykke, runde skiver (på den korte led). Hver skive pensles med olivenolie, vendes i mel (som er hældt ud i en tallerken som til panering) og lægges på et bagepapir på en bageplade. De tre auberginer passer ca. til én bageplade, og når bagepladen er fyldt, sættes den i ovnen i ca. 15 minutter. De skal se nydeligt lysebrune ud. Så tages de ud og står indtil tomatsovsen er færdig. Imens skrues ovnen ned til 180 grader og osten rives.

Når tomatsovsen er færdig og smagt til, lægges retten sammen. Først lægges 1/3 af auberginerne i ét lag i et ovnfast fad, 1/3 af tomatsovsen hældes over og 1/3 af parmasanen fordeles henover. Gentag med to lag mere, men på det sidste lag, dækkes tomatsovsen først med den revne mozzarella og derefter med resten af parmasanen. Rapsen drysses over og retten varmes i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.

Lad den gerne køle lidt af inden servering og servér f.eks med en grøn salat.

Auberginefad