Kold kartoffelsalat

Super-let og bedre end dem man køber – bare sørg for at have kartoflerne kogt og afkølet i god tid.

Ingredienser (4-6 personer):
1 kg nye kartofler (gerne udenlandske)
300 g creme fraiche 9%
200 g mayonnaise (gerne light)
1 bundt purløg
1 tsk karry
1-2 spsk sød fransk sennep
Salt og peber
et godt skævt citronsaft
Små tomater

Kartoflerne skrabes, de store deles 1 gang eller 2, og de koges i 12-15 minutter med salt. Derefter tages de af varmen og står i 12 minutter i det varme vand. Så hældes vandet fra og de stilles til afkøling. Det tager en god time at få dem afkølet – og det er OK at sætte dem i køleskab.

Creme fraiche, mayonnaise, karry, sennep, citronsalt, salt og peber røres sammen og smages til. Det meste af purløget (klippet/skåret i fine stykker) røres i. Kartoflerne skæres i grove tern og vendes i dressingen. Der pyntes med små tomater, gerne skåret i både, og resten af purløget.

Tip:
Man kan variere forholdet mellem creme fraiche og mayonnaise efter forgodtbefindende, men pas på salaten ikke bliver for “mager” – det går lidt ud over smagen.