Broccolisalat med bacon

Denne salat kan bruges som tilbehør til alt muligt og er sikkert fantastisk på en buffet. Jeg tænker på, at man også kan røre nogen pastaskruer eller lign., hvis man gerne vil have noget kulhydrat med og ikke gider kartofler eller brød ved siden af.

Ingredienser:
Et friskt (og helt grønt) broccolihoved
150 g bacon i strimler
ca. 200 g mozzarella (f.eks. en rund Galbani)
1 mellemstort rødløg

Til dressingen:
1 dl salatmayonnaise (f.eks. Krafts eller Hellmans)
3 spsk eddike (jeg bruger hvidvinseddike)
2 spsk sukker

Skær baconen i små stykker og rist godt på en middelvarm pande. Omrør tit, og rist stykkerne indtil de er helt sprøde. Tag dem af panden og lad dem trække på et par lag køkkenrulle (der er typisk rigtigt meget overflødeligt fedt ved). Knus evt. stykkerne yderligere, hvis du synes det er for store – det kan gøres bare ved at hakke med en alm. kniv (efter fedtet er trukket ud). Skyl broccolien og skær den ud i bittesmå buketter – ikke større end 1×1 cm og gerne nærmest helt uden noget af stokken. Snit rødløget fint – gerne i løghakker, men ikke så det bliver mast helt til mos. Riv mozzarellaen på et rivejern – det bliver let noget gris, og hvis det er håbløst, så bare smuldr det godt i hånden. Bland broccoli og mozzarella til det er godt blandet sammen (og der ikke er store mozzarella-klumper i), og bland så rødløg og bacon i. I en skål ved siden af røres ingredienserne til dressingen sammen, så jævnt du gider (det gør ikke noget hvis det er lidt klumpet – det forsvinder når det blandes med salaten). Smag på det. Der skal være godt bid fra eddiken og sødmen fra sukkeret skal også kunne mærkes, men den skal smage mere surt end sødt. Vend dressingen i salaten – der er rigeligt med dressing, så det hele behøver ikke at komme i (det er bare nogen lette mål) og lad den trække koldt til servering, gerne natten over, men bare den står minimum 1 time, så er det fint.

Et slankere alternativ er broccoli-salat med edamame-bønner – også en favorit.