En dejlig frisk salat som tilbehør til f.eks. krebinetter eller hakkebøf. Den er helt ny i køkkenet og den kommer fra min søde søster. Salaten er noget sundere end min anden broccoli-salat og stort set lige så lækker – sojabønnerne giver den et særligt “touch”.
Ingredienser:
Et flot, grønt friskt broccoli
200-300 g frosne sojabønner (også kaldet edamame-bønner – men de skal ikke være i bælg)
1 lille/mellemstort rødløg
1½ dl creme fraiche (18%)
2 spsk sød chili-sovs
salt&peber
Sæt vand over til kogning af bønnerne. Der skal være rigeligt.
Skyl broccolien og skær den ud i bittesmå buketter – ikke større end 1×1 cm og gerne nærmest helt uden noget af stokken. Snit rødløget fint – gerne i løghakker, men ikke så det bliver mast helt til mos. Bland løg og broccoli godt.
Gør creme fraichen op med chili og salt og peber efter smag – der må gerne være LIDT skud i dressingen, det “fortyndes” når den blandes i salaten. Rør dressingen ud i broccoli/løg-blandingen. Man KAN også erstatte noget af fraichen med mayo, hvis man vil have det lidt federe…
Når vandet koger, tilsæt en smule salt og hæld sojabønnerne i. Når det koger igen, skal bønnerne koge 1½ minut og derefter blandes de (uden vand selvfølgelig) i resten af salaten og værs’go. Den kan spises med det samme (så er bønnerne lidt lune), men det er også fint hvis den lige står 15-30 minutter eller længere.
Tip:
Man KAN også bruge frossen broccoli i en snæver vending. Tilbered som det står på posen og lav det i lidt god tid, så det kan køle lidt af. Skær buketterne lidt til. Man kan også bruge alm. løg, hvis der ikke lige er et rødlæg – bare sørg for at hak det fint