Broccolisalat med edamamebønner

En dejlig frisk salat som tilbehør til f.eks. krebinetter eller hakkebøf. Den er helt ny i køkkenet og den kommer fra min søde søster. Salaten er noget sundere end min anden broccoli-salat og stort set lige så lækker – sojabønnerne giver den et særligt “touch”.

Ingredienser:
Et flot, grønt friskt broccoli
200-300 g frosne sojabønner (også kaldet edamame-bønner – men de skal ikke være i bælg)
1 lille/mellemstort rødløg
1½ dl creme fraiche (18%)
2 spsk sød chili-sovs
salt&peber

Sæt vand over til kogning af bønnerne. Der skal være rigeligt.

Skyl broccolien og skær den ud i bittesmå buketter – ikke større end 1×1 cm og gerne nærmest helt uden noget af stokken. Snit rødløget fint – gerne i løghakker, men ikke så det bliver mast helt til mos. Bland løg og broccoli godt.

Gør creme fraichen op med chili og salt og peber efter smag – der må gerne være LIDT skud i dressingen, det “fortyndes” når den blandes i salaten. Rør dressingen ud i broccoli/løg-blandingen.

Når vandet koger, tilsæt en smule salt og hæld sojabønnerne i. Når det koger igen, skal bønnerne koge 1½ minut og derefter blandes de (uden vand selvfølgelig) i resten af salaten og værs’go. Den kan spises med det samme (så er bønnerne lidt lune), men det er også fint hvis den lige står 15-30 minutter eller længere.

Tip:
Man KAN også bruge frossen broccoli i en snæver vending. Tilbered som det står på posen og lav det i lidt god tid, så det kan køle lidt af. Skær buketterne lidt til. Man kan også bruge alm. løg, hvis der ikke lige er et rødlæg – bare sørg for at hak det fint