Italiensk farsbrød

Ingredienser:
½ kg hakket skinkekød
1 æg
1 lille finthakket løg
1 spsk rasp
¼ tsk allehånde
salt&peber
100 g parmaskinke eller anden tørret skinke
frisk timian
5 tørrede laurbærblade
1 usprøjtet citron
olivenolie
madsnor

Kødet røres med æg, løg, rasp, salt, peber og allehånde og formes til et lille brød (det skal helst være lige tykt over det hele). Omvikl brødet med skinken og bind kødsnor om. Det er lidt fedtet arbejde, men det lønner sig! Læg den “færdige pakke” i et lille fad eller en lille rugbrødsform (smurt med olivenolie) og stilk så 5-6 kviste timian og laurbærbladende ind under snoren over det meste af farsbrødet. Skræl 4 lange, tynde stykker citronskal, og læg også dem ind under snorene langs brødet. Kør lidt salt og peber hen over og dryp med citronsaft og olivenolie.

Brødet skal have 1¼ time ved 180 grader – og man kan passende lave et kartoffel- eller rodfrugtfad ved siden af. Broccoli-salat er godt til eller salat caprese.

Opskriften er inspireret af Fars i parmaskinke fra Helle Brønnum Carlsens bog “Familiemad” (som hermed anbefales!)