Kødsovs

Mors kødsovs. Perfekt til spaghetti med kødsovs eller i en lasagne.

Til 4 personer:
Ingredienser:
500 g plantefars, helst ærteprotein (man kan også bruge hakket oksekød 18% fedt)
2 store zittauerløg
4 fed hvidløg
3-4 gulerødder
4-5 stængler bladselleri
1 squash – kan udelades
2 dåser tomatpuré
1 ds hakkede tomater
1 dl rødvin eller vand
1-2 tsk tørret oregano
1-2 tsk tørret timian
salt og peber
olivenolie

Løg hakkes groft og hvidløg skæres i skiver. Gulerødder rives (eller hakkes fint på foodprocessor), bladselleri skæres i småbitte stykker (gerne på foodprocessor eller i løghakker) og squashen rives groft.

Plantefarsen brunes på en stegepande i lidt olie i ca. 5 minutter.

En stor gryde sættes på høj varme og løg og hvidløg steger indtil løgene er klare og bløde. Så tilsættes farsen og steger med et par minutter (hvis okskød, så steges det til det er blevet pænt brunt overalt). De to dåser tomatpuré hældes ved og steger ved den høje varme 2-3 minutter under omrøring. Gulerødder, bladselleri og squash lægges ved, der røres godt rundt og steges videre ved høj varme til grøntsagerne har fået lidt varme/er faldet lidt sammen. Så hældes de flåede tomater og rødvin/vand ved og der skrues ned til simrevarme. Oregano, timian og salt og peber tilsættes efter smag og kødsovsen står og hygger sig så længe som muligt. Helst minimun tre timer, men er det helt galt, kan den også nøjes med 15 minutter.

Evt. skæres lidt frisk basilikum op og tilsættes lige før servering. Spises med spaghetti og revet ost eller bruges i en lasagne.