Freds-fisk

Elsker du fiskefileter, men kan du ikke lide fisk? Så er svaret her! Fredsfisk lavet på pastinakker. Opskriften kommer herfra https://micadeli.dk/fredsfisk-vegansk-fiskefilet/ og jeg laver dem sådan her:

Ingredienser:
3-4 pastinakker, ikke for små
1 dl kikærtemel (eller hvedemel)
1 dl plantemælk
2 dl panko-rasp
1 tsk paprika
1 tsk karry
olie (eller vegan block)
salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader

Pastinakkerne skrælles og skæres i pæne skiver på lidt mindre en 1 cm i tykkelse. Det overskydende pastinak kan gemmes og bruges til fond eller fyld i en bolognese eller minestronesuppe eller sådan noget. Kan også “bare” laves til fritter i ovnen.

Pastinakkerne lægges som er de er ved siden af hinanden på et stykke bagepapir og bages i ovnen i 12-15 minutter til de er gyldne og sprøde. Så tages de ud og køler af. Det tager nok i al fald 30 minutter, sikkert mere.

Mel og mælk blandes sammen – gerne med hjulpisker eller lignende så det bliver godt cremet. Det skal være temmelig tyktflydende. Det hældes i en dyb tallerken – dette er til første del af paneringen.

I en anden dyb tallerken blandes panko-rasp, paprika og karry og rigeligt med salt og peber.

Så går paneringen i gang: Olie (eller vegan block) opvarmes på en stor pande. De afkølede pastinak-stykker vendes først i mel/mælk-blandingen, dækkes godt til og så over i raspen og så over på panden. De steger 3-5 minutter på hver side til de ser lækre ud.

Serveres med remoulade og citronsaft og måske karse eller purløg.