Svampefarseret butternutsquash

Opskriften er fra Sigurds familie – passer så godt til jul og vinter. Man kan sikkert sagtens bruge andre svampe, såsom portobello-svampe. Butternutsquash-skallerne – og også svampefyldet – kan evt. laves dagen før.

Ingredienser:
1 butternutsquash
2 løg
2 fed hvidløg
500 g champignon
200 g kejserhatte
100 g hasselnøddekerner (evt. bland med valnødder)
olivenolie
frisk timian
rasp
bomuldssnor

Der er en del elementer her, som skal forberedes før squashen “samles”. Disse kan laves i god tid, eller samtidig, men planlæg det lidt…

Forberedelse:
Tænd ovnen på 200 grader. Halvér butternutsquashen og fjern kernerne med en ske. Placér de to halvdele med skallen opad på en bageplade med bagepapir og bag dem i 45 minutter og lad dem køle af. Når de er afkølet, skrabes græskarkødet ud – efterlad ca. 1 cm tilbage.

Skær løg i både og skær svampene i grove skiver. Vend løg, hvidløgsfed og svampe med olivenolie, timian, salt og peber og bag dem i ca. 25 minutter eller indtil svampene er blevet gyldne.

Fordel hasselnødderne på en bageplade og bag dem i ca. 5 minutter og gnid derefter skallerne af med et rent viskestykke (hvis du bruger valnødder skal de ikke ristes på denne måde).

Showtime:
Tænd ovnen på 200 grader. Blend græskarkød, svampe/løg/timian-blanding, nødder og rasp til en grov fars og smag til med salt og peber. Fyld farsen i de to græskarskaller og læg dem sammen (forsigtigt). Snør de to dele sammen med bomuldssnoren og sæt den i 20 minutter i ovnen.

Done! Server evt. med denne julesalat.